Следвайте Гласове в ТелеграмGoogle официално показа своя езиков модел с изкуствен

...
Следвайте Гласове в ТелеграмGoogle официално показа своя езиков модел с изкуствен
Коментари Харесай

Google пусна своя версия на изкуствен интелект

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Гугъл публично сподели своя езиков модел с изкуствен интелект, наименуван Gemini. Компанията твърди, че той е по-мощен от GPT-4 на OpenAI. Според ИТ колосът Gemini даже може да съперничи на хора на " експертно равнище " в тест за просветеност.

Моделът, който основният изпълнителен шеф Сундар Пичай показа за първи път по време на I/O конференцията на компанията през май, ще се предлага в три разновидността: Nano, Pro и Ultra, като Ultra е най-способният и този, който може да изпревари GPT-4.

" Фино настроена версия на Gemini Pro към този момент е интегрирана в чатбота Bard на Гугъл ", гласи публична обява в блога на компанията.

Ultra към момента е подложен на " задълбочени инспекции за доверие и сигурност " и " фина конфигурация ", само че в последна сметка ще бъде вграден и в Bard " при започване на идната година ". Около новия логаритъм на Гугъл към момента има много незнайни.

Не знаем, да вземем за пример, точните му параметри или на какви данни е подготвен. Това прави невероятно сравнението с ChatGPT. В сферата на AI към момента липсва общопризнат модел за оценяване на интелигентността на моделите.

Gemini е " изначално мултимодален ", което значи, че може да " комбинира разнообразни типове информация, в това число текст, код, аудио, изображение и видео ", написа Гугъл в блога си.

В поредност от видеоклипове Гугъл сподели опциите на Gemini. Едно видео демонстрира стратегия, която разпознава вярно рисунка на синя патица. Отделно видео демонстрира по какъв начин AI чете отговорите на възпитаник на математически въпроси и изяснява за какво ученикът е бил прав или не.

В последното си известие компанията твърди, че нейният модел Gemini Ultra е отбелязал 90 % на теста MMLU, който " употребява композиция от 57 предмета като математика, физика, история, право, медицина и нравственос за тестване и на двете знание за света и качества за решение на проблеми. " Това го прави " първият модел, който надминава човешките специалисти " на теста. Хората на " експертно равнище " реализират единствено 89,8 %. Според Гугъл GPT-4 e получи единствено 86,4 % на същия тест.

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР